Nieuws

Bankfinanciering aanvragen

Goed voorbereid een bankfinanciering aanvragen

Een bankfinanciering kan uw onderneming naar een volgend niveau brengen. Het is wel belangrijk om de potentiële financierder ervan te overtuigen dat u de moeite waard bent om in te investeren. We leggen u uit welke stappen u moet ondernemen en welke financiële overzichten belangrijk zijn voor het aanvragen van een bankfinanciering.

Lees meer »
Loonadministratie

Loonadministratie: moet ik dat zelf blijven doen?

Door veel ondernemers wordt de loonadministratie gezien als een grote administratieve last en een complexe klus. Een foutje is zo gemaakt en soms is dit niet zonder gevolgen. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om de loonadministratie uit te besteden. Maar waar moet u dan op letten en wat moet u nog wel zelf blijven doen?

Lees meer »
Administratie

Administratie op orde krijgen

Als startende ondernemer is het op orde krijgen van uw administratie een belangrijk proces waar u mee te maken krijgt. U krijgt daarbij een aantal keuzes die u moet maken en verplichtingen waar u aan moet voldoen. Alles om zo goed mogelijk inzicht te krijgen in de financiële situatie van uw bedrijf. Maar er zijn verschillende mogelijkheden dit te doen. Van Meijl Freriks helpt u graag met het maken van de juiste keuzes om uw administratie soepel te laten verlopen.

Lees meer »
Opleidingskosten ondernemers

Opleidingskosten voor ondernemers

Als ondernemer kunt u uzelf blijven ontwikkelen door onder meer het volgen van opleidingen of cursussen. Hier zijn kosten aan verbonden die voor uw rekening zijn. Er zijn echter mogelijke fiscale voordelen wanneer u een opleiding volgt om uw beroep beter uit te voeren. Wij helpen u bij Van Meijl Freriks graag met het uitzoeken van uw voordeel op de opleidingskosten.

Lees meer »
Geld lenen uit eigen onderneming

Voorwaarden voor lenen van uw eigen onderneming

Als privépersoon kunt u geld lenen van uw eigen onderneming. Hier zitten echter wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo is het niet altijd mogelijk en moet u rekening houden met een aantal factoren bij het aanvragen van de lening. Van Meijl Freriks helpt u graag bij het lenen van eigen onderneming. 

Lees meer »
Auto van de zaak

Belastinggevolgen bij een auto van de zaak

Wanneer u een auto van de zaak rijdt, krijgt u verschillende keuzes die van invloed zijn op uw belastingen. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen de inkomstenbelasting en uw btw-aangifte. U kunt per type belasting de keuze maken voor een auto als privébezit of als ondernemingsbezit. Van Meijl Freriks helpt u graag door te adviseren over de mogelijkheden bij een auto van de zaak.

Lees meer »